Inadequats, descohesionats, incoherents 2bac

1.Text descohesionat:
“Mirabela i Joan van anar de compres. Ella volia comprar una camisa i un llibre. La tenda no tenia el llibre. Va comprar un telèfon.´´
2.Text incoherent:
Dos joves es van pegar. Un va finalitzar amb el braç trencat, l´altre era de valència.
3.Text inadequat:
Eh senyor jutge! vinga ja! A això no et vaig contestar. Tio, val, colega? Estaria bo…

Alicia López
Exemple de text inadequat

Funcionament d’una màquina d’escriure:

Doncs la màquina d’escriure és una cosa la qual pesa com la mare que la va parir, super prehistòrica, que només utilitzen els vells carques. Té unes tecles super lletges que s’enfonsen la ostia de profund, i escriure així és un conyàs. Però al lio, té unes mena de coses allargades que cada vegada que fiques el dit a la tecla s’estampa en el paper i marca la lletra.
El seu funcionament és un conyàs, perquè cada vegada que escrius una linea li has de ficar un viatge per que es torne al principi una altra vegada, i canviar-li la tinta és un conyàs. Hi ha un muntó de models, i hi ha gent friki que es dedica a col•leccionar-les.

Exemple de text incoherent

Estic fent un text sobre les notes musicals. Cada vegada que algú passa al meu costat canvi de pestanya perquè em sembla que em espien. Cada vegada que vaig al meu lloc de treball salude a la arpia de secretaria, amb aquest riure falsa. Crec que no tinc molts diners a la cartera, però estic a punt d’atracar un banc, així que aviat podré banyar-me en ell. Necessito comprar pa i ous per fer el pastís que m’ha demanat l’àvia de Josep. Ara no tinc temps de parlar. Quin gos acaba de passar al meu costat. S’està fent de nit, i he de tornar a casa perquè estic en perill mortal. Au, cacau.

Exemple de text descohesionat

Àngel i Manuel són els meus amics i Maria també és la meva amiga i són els meus amics perquè fa temps que ens vam conèixer i són els meus amics perquè ens estimem molt. Àngel i Manuel i Maria i jo ens vam conèixer al restaurant de Juan perquè tots mengem els dijous al restaurant de Juan i casualment Juan coneix a Àngel i a Manuel perquè són amics des d’abans de conèixer a Maria i a mi. Un dia a Maria va oblidar la bossa a la barra i jo vaig recollir la bossa de Maria que era a la barra i l’hi vaig entregar a Joan que estava parlant amb Ángel i Manuel en aquell moment perquè ja eren amics. Al dijous següent va aparèixer Maria i Joan i Àngel i Manuel li van dir que jo havia trobat la bossa de la Maria i Maria em va donar les gràcies i Maria i Àngel i Manuel i jo varem prendre un granissat. El granissat estava molt bo. Des que em vaig prendre el granissat Àngel i Manuel i Maria i jo som amics.

Alvaro López

Text inadequat:
A vore que et passa a tu?, ahhhh això no es res, mira el que tens que fer es prendre aquestes pastilles y au, tu la setmana que ve vens y em dius si ja no tens dolors.
Ale adéu ja veus que no es res fins un altra.
Aquest es un text inadequat ja que es tracta de una citació amb el metge y el llenguatge tindria que ser mes cult.

Text deschoesionat:
Marta i jo anem al cinema i Marta i jo demanarem refresc gominoles y moltes coses més, anirem a vore una pel·lícula de comèdia a Marta i a mi ens agraden molt aquestes pel·lícules a Marta i a mi ens ha agradat molt aquesta pel·lícula i ara Marta i jo ens anem ja a casa
Aquest es un text deschoesionat ja que repeteix moltes vegades les mateixes paraules i els signes de puntuació no estan bé.

Text incoherent:
Dema aniré a la platja. M’encanta muntar a cavall. Tinc molts diners. Cada vegada que veig una pel·lícula d’amor plore al final de l’emoció. M’agrada menjar molt. Plore perquè no puc anar a la festa,
Aquest es un text incoherent ja que parla de temes diferents que no tenen res que vore.

Bea Sanchis

 

TEXT INCOHERENT

Ella es pentina tots els matins. Li agrada menjar entrepàs. El metge li ha dit que està grossa. No li agrada estudiar. Té els cabells negres com el carbó. Sa mare li diu tots el dies que necessita fer esport. S’ha comprat un nou móvil. Té poques amigues, però les que té son de veritat. No sempre ha tingut poques amigues. Li agrada pentinar-se.

Aques tex està descohesionat perquè no hi ha un ordre es els fets i canvia de tema constantement, ademés té contradiccions.

TEXT INADEQUAT

– Bona vesprà senyors. Hui ens trobem açí, a la ràdio. Al habla Josep. Al seu costat, Màrio, el seu amic de tota la vida. Mario, explica el que has fet hui:
-Hola Josep: hui m’he alçat a les sis del matí per anar a treballar.He desdijunat, he prenut el meu café, i a continuació m’he dirigit al meu lloc de treball en bicicleta ja que la porta del meu garatge s’ha trencat. A continuació, m’ha tocat ma mare al movil i m’ha dit que la meua iaia s’havia caigut i s’havia trencat la cama.

Aquest text és inadeqüat perquè no concorda el canal que està utilitzant am la narració dels fets ocorreguts. A les persones que escolten la ràdio no li interesen els fets que ha fet una persona en su dia.

TEXT DESCOHESIONAT

A vegades la gent diu que no val la pena esforçar-se per una persona que no demostra interès per tu que es despreocupa que mira per sí soles que no vol lo millor per a tu que si et va bé ells es senten recelosos també potser que siga perquè la enveja es molt mala i el que no sap és que per a ser una persona gran en la vida primer hi ha que aceptar que hi han persones que són millor que tu i han ficat el seu esforç per aconseguir-ho.

Aquest text està descohesionat perque no seguix un ordre respecte als conectors que utilitza, no hi ha organització en les oracions i tampocos seguiz una estructura.

Clara Lucas Martínez
TEXT INADEQUAT

Emilio Botin ha estirat la pota
Als quasi huitanta anys el president del Banc Santander ha passat a millor vida d’un sobtat atac al cor mentre nadava a la banyera de sa casa de Madrid. Al seu soterrar va acudir tot un seguici d’un miler de persones format per polítics de la casta i empresaris que li devien favors, banquers i financers que li envejaven el negoci, així com un munt de veïns tafaners que no tenien una altra faena. Per primer cop, Emilio Botin, no ha aconseguit arribar a final de mes.
La nova presidenta del Banc Santander serà Ana Patrícia Botin, filla d’Emilio i representant de la cinquena generació que assumix la gestió de l’entitat. És ben sabut que els bancs, com la monarquia absoluta, són hereditaris.
TEXT INCOHERENT

Sóc el més intel.ligent de la sala i conec tots els corticoides que m’estan donant. Jo, al meu poble, prenc oli d’oliva, per això estic tan sà, m’agraden les coses naturals. No em refie de ningú, la gent em té enveja per la meua intel.ligència. La política és tot mentida, i si vullguera podria guanyar-los a tots, però jo em vaig a dedicar a investigar; em plouen els contractes, encara que jo preferisc triomfar pels meus medis. Amb eixos medis naturals i no químics, la química i la física sempre van unides…quan vaig a eixir?
TEXT DESCOHESIONAT

Valore positivamente el treball, Dénia és una ciutat bonica, m’hauré de comprar un cotxe, ja em puc oblidar de les vances, l’horari és partit, esperen que comence dilluns vinent, tindré seguretat social, espere no tindre problemes amb els companys, el sou no està malament, la casa que he llogat està a les Rotes i podré banyar-me quan arribe el bon temps.
MARTA GUIRAL RAYA

TEXTOS VALENCIÀ

Hui a les 15:00 al Parlament Europeu se n’ha fet una reunió molt important en la que es debatrà les pròximes reformes que es faràn a tota Europa. En la cafeteria del parlament fan uns entrepans boníssims que vaig provar jo quan vaig anar de vacances amb la meva família quan varem anar a Brussel•les. Brussel•les és una ciutat preciosa que us recomane que aneu si algun dia teniu la oportunitat.

-Aquest és un text incoherent, ja que es suposa que es tracta de una noticia d’un periòdic però que parla de unes coses que no tenen res a vore amb el tema que deuria de parlar.
Avui el meu amic Joan ha fet moltes coses. Joan ha anat a l’Institut pel matí i ha estudiat. Joan en casa s’ha fet el dinar i s’ha menjat el dinar. Joan després ha baixat al gos, quan el gos ha fet tot s’ha pujat al gos a casa altra vegada. El meu amic Joan ha fet els deures de l’ Institut i s’ha anat a entrenar a futbol al camp de futbol amb el seu equip de futbol.

-Aquest és un text des cohesionat , ja que utilitza molt la repetició d’una mateixa paraula i no la canvia per sinònims o paraules paregudes. Tampoc utilitza be el signes de puntuació, ni fa ús dels mots que s’utilitzen per enllaçar oracions.

Envie aquesta carta a l’Ajuntament perquè volem que es canvien les faroles del meu carrer, més que res perquè estàn fetes merda y no serveixen per a res. Esperem que vingueu prompte a arreglar-les fill de putes.

-Aquest és un text inadequat, ja que utilitza uns mots i paraules que no son adequades per a qui se li envia la carta.

Nacho Montesinos Beltràn 2 Bach

 

Un exemple de text inadequat seria que un agent públic lid emanara fer un treball a un superior, encara que el registre fora formal.
 Li sol•licite que participe en la reunió de directors que es realitzarà el próxim dimarts 28 d’aquest mes, a les 12 hores en la sala de reunió nº3.
Es inadequat perquè les regles pragmàtiques no es compleixen. No li pots dar-li una ordre a un superior perquè hi ha un cert estatus social que hi ha que respectar.

Un exemple de text incoherent seria si una persona no siguera una estructura en una conversació.
 Però aquest señor i tots els que han passat per eixe lloc… es molt vergonyós.
Es incoherent perquè aquesta persona diu frases sobre un tema i de sobte cambia a un altre. No hi ha una bona exposició dels fets.

Un exemple de text descohesionat seria un text sense els deguts signes de puntuació.
 La novel•la picaresca fou molt important la novel•la Lazarillo de Tormes perquè tenia una mirada critica y realista de la vida el narren com la pobresa d’una persona com la va afrontar com el Lazarillo de Tormes.
Es un text descohesionat perquè no té signes de puntuació i tampoc hi ha connectors.

Raquel Quesada Mora 2ºBatxillerat científic.

 

“Text incoherent :
El futbol és un esport no molt conegut que va nàixer en Zimbawe l’any 2002, aquest esport consistix bàsicament a llançar un baló amb les mans i encistellar-ho en un arc triangular, són set jugadors per costat i es juga en ciment.

Text inadequat:
Sr Professor
Mi nom és Pablo i sóc una alumne de la seua classe de valencià. Normalment em sente en la primera fila, en les cadires de la dreta.
M’agradaria de parlar amb vosté, perquè, si pot, em done un consell per al meu treball final de curs. Sé que el seu dia de visita és el dimecres, però jo no puc eixe dia.
Podria vosté parlar amb mi per favor dijous que ve a les 15:00? Si hi ha algun problema em pot cridar per favor al número 608564790.
Moltes gràcies per la seua atenció
Li saluda atentament
Pablo

Text descohesionat:
A pesar dels avanços en matèria de desnutrició infantil que s’han experimentat en els últims anys la veritat és que les xifres continuen sent alarmants en alguns sectors per exemple en Camerún on moren més de 3000 xiquets al any aquesta situació es insostenible i hi ha que fer alguna cosa.

Pablo Dura

 

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*